Sommige mensen gaan nooit op vakantie. Ze zouden het wel graag willen, maar het zit er nu eenmaal niet aan, al jaren niet.Als man/vrouw alleen met een stel kinderen leven van de bijstand, is geen vetpot. Zeker niet als er ook nog schulden zijn. Eigen schuld, dikke bult?Soms, maar lang niet altijd. Trouwens, is het aan ons om daarover te oordelen?

 

 Wie helpt?

 

Een aantalVincentiusverenigingen in Nederland stelt goedkope vakantieplaatsen beschikbaar.Die zijn bestemd voor gezinnen met kinderen die al jaren niet op vakantie konden. De aanmelding loopt via allerlei maatschappelijke en kerkelijke organisaties naar een centraal aanmeldingspunt van de Vincentius­vereniging Nederland. Zo kunnen mensen uit Friesland voor weinig geld terecht op een mooie camping niet alleen in de buurt, maar ook b.v. in Brabant.

Ook mensen in Burgum en Dokkum kunnen gebruik maken van de vakantieplekken die aangeboden worden door andere Vincentius verenigingen.

 

 

Kan dat hier in de buurt ook?

Onze Vincentiusvereniging –die al meer dan 150 jaar bestaat- heeft ook in de parochies Burgum en Dokkum zoiets georganiseerd. Zo dragen we dan zelf iets aan een landelijke actie waarvan ook onze eigen mensenprofiteren. Het is de eerste Vincentius vakantieplek zover in het Noorden en een mooie verbreding van het landelijke aanbod.

Gelukkig hebben we hier in de buurt een camping die aan alle eisen voldoet, een echte veel-sterren camping. Er zijn mooie staanplaatsen, een kinderboerderij, een overdekt zwembad, een recreatieteam, enz. Al dat moois is gevestigd vlak bij Burgum aan het Bergumermeer.

De gevraagde huur van 115 euro /week is echter lang niet kostendekkend!

Wilt U ook meehelpen?

 

Natuurlijk rekenen we op uw hulp.

 

Vrijwilligers kunnen zich melden als gastheer/vrouw.

 

We hebben ook nog geld nodig, niet alleen voor het onderhoud van de caravan, maar ook om het stageld van de caravan te betalen.

 

 

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening van

 

NL51RABO014.00.73.345 van de Vincentiusvereniging in Dokkum.

 

Pastor Paul Verheijen:

Misschien ook wel vervelend dat ik er wéér over begin, maar we gaan deze maand toch echt van u vragen om een heel klein deel van uw vakantiegeld af te staan aan mensen die op uitnodiging van de Vincentiusvereniging een week vakantie komen vieren in onze mooie provincie. Armen, vaak alleenstaande moeders met hun kinderen, ouderen met alleen AOW, die zonder hulp nergens naar toe kunnen. Een week in een caravan op een prachtige camping aan het Bergumermeer. Dat kost geld, het levert de parochie niets op! Of toch wel misschien? Zou het ons geloof ook kunnen versterken dat we Jezus, in de minsten der mijnen, zoals Hij dat zelf zegt, kunnen aanraken en aankijken. Zonder woorden duidelijk maken: Jij mag er zijn! Jij helpt mij om te groeien in mijn geloof!

 

 

Subcategorieën

Untitled-7.png
Untitled-2.png
Untitled-9.png

Vincentius vereniging dokkum

secretariaat: Gerard Nijholt
tel 0519-294461
de Schans 47
9101 HR Dokkum
mail klik hier

 

ANBI